Barolo Dagromis Angelo Gaja 0.75l
Kód: I0000114Detailní popis produktu
Vinařský proces začíná ruční sklizní hroznů, která umožňuje, aby se do vinařství dostaly v co nejlepším stavu. Víno kvasí v ocelových kádích s kontrolovanou teplotou po dobu 3 týdnů, poté zraje nejprve 12 měsíců v dubových barikových sudech a následně dalších 12 měsíců ve velkých dubových kádích.
Název tohoto vína pochází od rodiny, od které byly vinice získány. Rodina se jmenovala Gromis a název DaGromis v překladu znamená ""doma u rodiny Gromisových"". Hrozny odrůdy Nebbiolo, ze kterých se DaGromis vyrábí, pocházejí ze dvou velmi starých vinic v Serralunga a La Morra. Vinice jsou orientovány na jihovýchod a jihozápad a nacházejí se v nadmořské výšce téměř 1000 a 1500 stop. Výsledkem je vysoká hladina slunečního svitu, která způsobuje dozrávání hroznů, ale s chladivými účinky nadmořské výšky a v kombinaci s jílovitou a bahenní půdou vzniká klasické víno Barolo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.