Lagavulin Distillers Edition 2021 43%0.7l
Kód: W0109156Detailní popis produktu
Lagavulin se nachází v malé zátoce na jihovýchodním pobřeží ostrova Islay, mezi destilérkami Laphroaig a Ardbeg. Lihovar Lagavulin, založený v roce 1816 Johnem Johnstonem, je ve vlastnictví skupiny Diageo a whisky jsou součástí jejich Classic Malts Selection. Toto stáčení Lagavulinu patří do edice Distillers of the Classic Malts of Scotland. Tento single malt zrál v sudech po sherry Pedro Ximenez po dobu nejméně tří měsíců, což mu dodává další komplexní aromata a intenzivní sladkost podobnou rozinkám, která dokonale doplňuje silný, kouřový charakter standardního stáčení. Mohutná, plná síla. Právem jedna z nejoblíbenějších single malt whisky na trhu. Nejlepší, co uděláte, je přesvědčit se!
Vůně: Silný táborákový rašelinový kouř, s vanilkou a karamelem, karamelem, mořským vzduchem, ovocným a sladkým (med, rozinky) trochou limetky. Velmi široké a komplexní portfolio aroma.
Chuť : Zajímavé popelové tóny, které přecházejí do intenzivního rašelinového kouře. Fenolické slané jódové tóny. Za nimi jsou intenzivní ovocné tóny a sladkost ze sudu po sherry. Sušené ovoce, červený rybíz a tmavé třešně. Poté následuje kořenitý dubový tón a vůně hořké čokolády a espressa. Enormně komplexní a plné.
Závěr: Velmi intenzivní a velmi dlouhý s námořními tóny, rašelinovým kouřem, silným dubem a praženou kávou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Balení: | krabička, dárkové |
Druh: | 2006, 2021, Nakouřená, Raritní |
Obsah alkoholu: | 43% vol. |
Obsah lahve: | 700 ml |
Původ: | Islay, Skotsko |
? Výrobce: | Diageo |
Alergeny: | Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu. Prosím, zkontrolujte před konzumací. |
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.: | Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let. |
Složení: | jednodruhový destilát ze sladového ječmene, voda |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.