le Difese Toscana San Guido 0.75l
Kód: I0301320Detailní popis produktu
Tenuta San Guido je statek, na kterém v 60. letech 20. století vytvořil Marchese Mario Incisa della Rocchetta slavné víno Sassicaia Super Tuscan. Díky výjimečnému terroiru v blízkosti toskánského pobřeží Tyrhénského moře a použití francouzských odrůd hroznů se tato usedlost dostala na mapu nejpůsobivějších italských vín. V roce 2000, debutoval Mariův syn Nicolò svým vlastním ikonickým vínem Guidalberto, které je pojmenováno po jeho prapradědečkovi, jenž byl průkopníkem moderního zemědělství v Bolgheri v 19. století. Toto elegantní cuvee ve stylu Bordeaux je složeno především z Cabernetu Sauvignon a menšího množství Merlotu. Veškeré ovoce je pečlivě tříděno, aby se dosáhlo co nejvyšší kvality, přičemž jednotlivé odrůdy kvasí odděleně a před smícháním zrají 15 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Pijte nyní nebo nechte ve sklepě až 12 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Ve dvacátých letech 20 století markýz Mario Incisa della Rocchetta, student v Pise, snil o vytvoření šlechetného vína. Pro markýze i tehdejší aristokracii bylo ideálním vínem Bordeaux. Poté, co se zabydlel se svou ženou Clarice v Toskánsku na usedlosti Tenuta San Guido, experimentoval s francouzskými odrůdami. A právě Cabernet Sauvignon měl vlastnosti, které hledal. Víno vyrobené převážně z Cabernetu znamenalo velkou změnu v tradicích Toskánska. Rozhodnutí vysadit Cabernet na usedlosti San Guido v blízkosti vesničky Bolgheri padlo díky mikroklimatické podobnosti s oblastí Graves v Bordeaux. Graves znamená štěrk – kamenitá půda, jako Sassicaia v Toskánsku. Vyrobené víno bylo natolik revoluční, že první kritika místních vinařů, kteří byli zvyklí vyrábět lehká vína, nebyla pozitivní. Vína z hroznů Cabernet Sauvignon byla komplexnější a potřebovala delší zrání. Od r. 1948 do r. 1960 zůstala Sassicaia domácím vínem, které se pilo jen v rodinném kruhu a s přáteli. Vína se každým rokem uskladňovala do sklepa Castiglioncello. Markýz si brzy všiml, že víno se stárnutím hodně zlepšuje. Vína, která byla nejprve drsná, se měnila na vína výtečná. Všichni známí a příbuzní Maria Incisa nutili, aby pokračoval v experimentech. V r. 1965 založil nové vinice a vysadil Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc. Sassicaia bylo první italské víno vyrobené z Cabernetu a v baricích. Markýz Mario Incisa della Rocchetta zemřel r. 1983. Nyní se o vše stará jeho syn Nicoló Incisa.
Sassicaia je mimořádné světové víno s pozoruhodnou kariérou. Je průkopníkem všech velkých červených vín „Grand Toskaner“ a pro sběratele vína je nesmírně důležitým vínem, protože patří k nejvýznamnějším ikonám vinařské kultury Toskánska.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Alergeny: | Oxid siřičitý a siřičitany |
Balení: | holá lahev |
Druh: | Supertoskánské víno, Sangiovese, Cabernet Sauvignon, 2022, Suché, Červené |
Obsah lahve: | 750 ml |
Původ: | Itálie, Toskánsko |
Výrobce: | Tenuta San Guido, Località San Guido, 45 – 57022 Bolgheri (LI), Itálie |
? Alergeny: | Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany. Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu. Prosím, zkontrolujte před konzumací. |
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.: | Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.