Prodejna PO - PÁ 10:00 - 20:00 / Degustační bar PO - PÁ 10:00 - 20:00, nebo dle domluvy

Michter's US*1 Original Sour Mash 43%0.7l

Kód: W9508530
Neohodnoceno
Značka: Michter's
1 289 Kč
Skladem (5 ks)

Sour Mash whiskey vůbec nejoblíbenějším produktem destilerie. Název Sour Mash odkazuje na stejnojmenný způsob výroby, kdy se část zápary, která již prošla fermentací, používá pro nastartování fermentace další várky, podobně jako je to například u kváskového chleba.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Historický odkaz Michter’s sahá až do roku 1753, kdy společnost založil John Shenk v Schaefferstownu ve státě Pensylvánii. Whiskey se zde vyráběla pod názvy Shenk‘s, následně Bomberger‘s a nakonec Michter‘s. Ve svých začátcích vyráběla společnost whiskey z žita, které se v oblasti běžně pěstovalo. Podle historických dokladů byla tato žitná whiskey tak ceněná, že když propukla občanská válka, generál George Washington navštívil destilerii a nakoupil zásobu, aby posílil své muže během kruté zimy ve Valley Forge. Následně se říkalo, že tato whiskey zahřála americkou revoluci. Koncem 20. století, kdy bylo celé odvětví americké whiskey v dlouhodobém útlumu, vyhlásili majitelé bankrot, destilerii v Pensylvánii opustili a vypadalo to, že jméno Michter‘s bude zapomenuto. Stalo by se tak, kdyby se neobjevili dva milovníci whiskey, kteří měli k historii a kvalitě Michter‘s srdečný vztah. Joseph J. Magliocco a Richard „Dick“ Newman se rozhodli, že společně značku vzkřísí a dali si jednoduchý cíl: ctít odkaz Michter‘s výrobou té nejlepší možné whiskey, bez ohledu na náklady. To znamená, že dnes je každému detailu výroby věnována mimořádná péče. Pro výrobu se vybírá kukuřice, žito a sladový ječmen pouze té nejvyšší kvality s označením USDA #1. Záparová káď, fermentační tanky i destilační kolona s doublerem jsou vyrobeny společností Vendome Copper & Brass Works, která je považovaná za nejlepšího výrobce v USA. Speciální pozornost je věnována dřevu, ze kterého se vyrábí sudy. Dřevo musí být zcela suché, což může znamenat, že nejdříve 18-48 měsíců schne, a poté se sudy nejdříve tzv. toustují a až poté vypalují. Whiskey se do sudů ukládá při nižší síle 51,3 % a ve skladech, kde jsou sudy uloženy, je v cyklech zvyšována a snižována teplota, aby se zvýšila interakce dřeva s whiskey. Znamená to, že se z jednoho sudu vyrobí méně lahví, ale o to jemnější a bohatší má whiskey chuť. V 70. a 80. letech 20. století byla Sour Mash whiskey vůbec nejoblíbenějším produktem destilerie. Název Sour Mash odkazuje na stejnojmenný způsob výroby, kdy se část zápary, která již prošla fermentací, používá pro nastartování fermentace další várky, podobně jako je to například u kváskového chleba.

Vzhledem k jedinečnému poměru obilné směsi produkt nelze označit ani jako bourbon, ani jako žitnou whiskey. Po svém opětovném uvedení na trh v roce 2012 si velmi rychle získala oblíbence. Whiskey se vyrábí v malých sériích a zraje v nových, uvnitř vypálených sudech z amerických bílých dubů. Lahvuje se při 43 %.

Vyznačuje se tóny karamelizovaného cukru s kořením, nakouřeného ovoce, kandovaných třešní a medové vanilky. Je pozoruhodně elegantní. Nejprve připomíná bourbon a v závěru žitnou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Whisky
Balení: holá lahev
Druh: Sour Mash
Obsah alkoholu: 43% vol.
Obsah lahve: 700 ml
Původ: USA
Výrobce: Michter's Fort Nelson Distillery, 801 West Main Street Louisville, KY 40202
Alergeny: Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu. Prosím, zkontrolujte před konzumací.
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.: Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let.
Složení: voda, obilný destilát
EU Distributor: Dios Prémium Brands s.r.o., Husova 593, Modřice 66442

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.