Montecillo Rioja Reserva Osborne 0.75l
Kód: U468856Detailní popis produktu
Montecillo, které se může pochlubit více než 145letou historií, je bezpochyby předním vinařstvím Fuenmayor a třetím nejstarším v La Rioja. Strůjcem jeho úspěchu byl Celestino Navajas Matute, který v roce 1870 založil první zařízení vinařství v této vesnici v regionu Rioja Alta na severu Španělska nedaleko řeky Ebro, oblasti prosycené vinařskou tradicí. S pozoruhodnou vizí na svou dobu poslal svého syna Alejandra studovat do Bordeaux. Po svém návratu koupil Alejandro panství Montecillo, které se stalo srdcem rodinného podniku. Osud Montecilla by však zůstal propleten s touto rodinou jen na další generaci, protože José Luis Navajas (syn Alejandra a vnuk Celestina) neměl žádné potomky. V důsledku toho v roce 1973 Montecillo získal Osborne.
Od té doby je příběh Montecilla napsán těmito prestižními vinárnami z El Puerto de Santa María, kde se jejich provoz točí kolem několika klíčových principů: maximální úcta k vinici, výběr těch nejlepších hroznů a kvalitní procesy zrání. Za tímto účelem Montecillo nadále udržuje silné spojení s místními vinaři, odborníky na terroir, což vinařství umožňuje získat nejvyšší kvalitu z 800 pozemků, na které dohlížejí v Rioja Alta. Výsledkem je výběr elegantních vín hodný stáří, která vzdorují času, jako je Montecillo Reserva, červené víno složené z hroznů tempranillo (v průměru 30 let staré) s malým procentem mazuela (starší 50 let).
V Montecillo Reserva se obě odrůdy vinifikují samostatně. Po sklizni tempranillo (pěstovaného v jílovitých půdách) a mazuelo (v písčitých půdách) dorazí hrozny do vinařství. Tempranillo začíná svou cestu procesem krvácení, po kterém následuje 3denní předfermentační macerace (v inertní atmosféře uhlíkového sněhu), která jej připraví na fermentaci v tancích Ganimede® při kontrolované teplotě 26 °C. Tempranillo pak bude hotové po postfermentační maceraci 1 týdne se slupkou a 24měsíčním zrání v sudech z francouzského a amerického dubu. Mazuelo zároveň fermentuje v nerezových tancích. Po gravitační dekantaci se tato odrůda přemístí do podzemních cementových nádrží, kde podstoupí jablečno-mléčnou fermentaci a poté zraje 22 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech. Po konečném smíchání bude Montecillo Reserva před uvedením na trh odpočívat nejméně dva roky v láhvi.
Montecillo Reserva odhaluje svou výraznou osobnost a pikantní charakter. Ve vůni rozvíjí vůně skořice a řady zralého červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny, a láká k tomu, aby si dopřál počáteční chuť. Na patře je jeho vyzrálost vyjádřena robustní chutí a impozantní strukturou, přesto si zachovává půvabnou rovnováhu. Toto červené víno demonstruje harmonii mezi svým lehce vydatným tělem a intenzitou jeho chutí, vrcholící v potěšujícím a bohatém degustačním zážitku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Alergeny: | Oxid siřičitý a siřičitany |
Balení: | holá lahev |
Druh: | Rioja, Reserva, Tempranillo, 2016, Suché, Červené |
Obsah lahve: | 750 ml |
Původ: | Rioja, Španělsko |
Výrobce: | Bodegas Osborne, C. los Moros, 7, 11500 El Puerto de Sta María, Cádiz, Španělsko |
? Alergeny: | Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany. Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu. Prosím, zkontrolujte před konzumací. |
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.: | Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let. |
Složení: | 100% Tempranillo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.