Prodejna PO - PÁ 10:00 - 20:00 / Degustační bar PO - PÁ 10:00 - 20:00, nebo dle domluvy

Kujira Ryukyu 10y Single Grain 43%0.7l

Kód: WJ002755
Neohodnoceno
Značka: Kujira
2 459 Kč
Skladem (>5 ks)

"Kujira Ryukyu Single Grain Whisky 10 years byla destilována ze 100% prvotřídní rýže Indica a zrála v sudech z bílého dubu Virgin více než 10 let. Palírna Masahiro byla založena v roce 1883, její historie sahá až do dob království Ryukyu. Palírna Masahiro je známá svými výrobními postupy, význačnými vlastnostmi a vášní pro inovace."

Kujira Ryukyu Single Grain Whisky 10 let byla destilována ze 100% prémiové rýže Indica a zrála v sudech White Oak Virgin po dobu více než 10 let. Palírna Masahiro byla založena v roce 1883 a její historie sahá až do éry království Rjúkjú. Palírna Masahiro je známá svými výrobními technikami, vynikajícími kvalitami a vášní pro inovace.

Kujira Ryukyu 10y má ve vůni sladkého másla s karamelem a kořením, které jí propůjčilo zrání b sudu. Chuť je nasládlá, krémová s tóny karamelu, lékořice, hřebíčku a skořice. Závěr je dlouhý s bohatými kořeněnými tóny.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kujira Ryukyu, báječná japonská whisky vyrobená čistě z rýže, vypráví příběh, který stojí za ochutnání. Kujira Ryukyu Whisky vás zavede daleko od tradičních skotských a irských producentů whisky. Pokud budete sledovat její stopu, ocitnete se na ostrově Okinawa, v souostroví Rjúkjú v Tichém oceánu u východní hranice Východočínského moře. Kujira Ryukyu whisky se vyrábí v lihovaru Kumesen Shuzo a vznikla poté, co v roce 1989 začal lihovar experimentovat se zráním awamori v sudech po americkém bourbonu. Slovo kujira znamená v japonštině velryba. Kujira Ryukyu whisky v sobě nese chuť dálek a tajemství. Čím déle ji vychutnáváte, tím hlouběji vás pustí. V chuti to jiskří tóny zázvoru, jablek a koření, při dalších doušcích se objeví tóny hořké čokolády, skořice a citronových bonbonů. Vrstvy jemného karamelu a máslových tónů jsou úžasným základem pro všechny kořeněné chutě, které na jazyku pocítíte vzápětí.

Zajímavost: V receptuře má whisky Kujira Ryukyu velmi podstatnou ingredienci pro svou typickou chuť. Je to awamori, originální rýžový alkoholický nápoj, který se destiluje podle 600 let starého receptu pouze na Okinawě. Vyrábí se z dlouhozrnné thajské rýže indica. Při kvašení se používá houba kropidlák rýžový, kulturní plíseň, která pro whisky dělá moc důležitou práci. Roste za tepla a vlhka na rýži a během procesu výroby awamori slouží jako startér fermentace. Awamori se stáčí do lahví s 25 až 43% alkoholu. Narazit můžete i na specialitky jako je Hanazake, což je varianta se 60% alkoholu, nebo habušu, což je whisky s naloženým chřestýšovitým hadem Trimeresurus flavoviridis.

Doplňkové parametry

Kategorie: Whisky
Balení: krabička, dárkové
Druh: Single Grain, 10 roků
Obsah alkoholu: 43% vol.
Obsah lahve: 700 ml
Původ: Japonsko
EAN: 4955066435067
Výrobce: Masahiro Distillery, 5 Chome-8-7 Nishizakicho, Itoman, Okinawa 901-0306, Japonsko
EU Distributor: Dios Prémium Brands s.r.o., Husova 593, Modřice 66442
Alergeny: Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu. Prosím, zkontrolujte před konzumací.
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.: Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.